onsdag den 13. april 2016

Gluten- og mælkefri "Herre"/kød-gryde.

For noget tid siden fik jeg en gryderet som kom til at blive en af mine yndlingsretter hos en veninde! Jeg gik hjem med smagsoplevelsen i min hukommelse og lavede den gryderet jeg nu vil præsentere for jer lidt på slum. Den er ufatteligt nem at lave både gluten og mælkefri for udover enkelte varer du skal huske at tjekke varedeklarationen på, er den helt naturligt lavet uden! Derudover er den nem at lave og perfekt til både hverdag og til fest!


Indgredienser:
500 gr. goulash-terninger (om du køber de billige fra netto eller nogle fra slagteren kan begge bruges, men bare husk på, at dem der kommer fra slagteren typisk giver et mere mørt resultat)
1 bk cocktail pølser (tjek for gluten i varedeklarationen)
1 bk bacon.
1-2 løg
2-3 hvidløg
1-2 hakkede dåsetomater
1 st tomatpure.
Champignon
1-2 peberfrugt
1 Grøntsagsbullion (den fra Knorr er som regel glutenfri, men tjek varedeklarationen).
Laurbærblade
Paprika
Chili
Basilikum
Salt og peber.


Fremgangsmåde:
Sæt bacon over og når de bliver næsten gyldne, tager man baconternene fra og sørger for at efterlade fedtet. Det giver en fantastisk smag! Steg hakkede løg og hvidløg i bacon-fedtet og tilsæt goulash-terningerne når løgene er gennemsigtige. Der skal være høj varme og alle sider på goulash-terningerne skal være stegte før du igen tilføjer bacon til retten. Sæt varmen ned til en middel temperatur (ikke for høj, men heller ikke for lav) og tilsæt dåsetomaterne, tomatpureen og krydderier efter ønske. Det er meget på slum jeg tilføjer krydderier, men det er omkring 1-2 tsk af hver. Lauerbærbladene giver en fantastisk smag så endelig i med 3-4 stykker. Tilsæt tilsidst en bullion af egen præference. Jeg kan virkelig godt lide grøntsagsbullionen i den her.

Du sætter varmen ned på lav blus og lader det stå at slumre. Jeg sætter som regel retten over kl 15-16 og lader den stå og slumre indtil kl 18-19. Det giver tomatsaucen en fantastisk smag og konsistens. Gerne lade den stå minimum 1 time inden du tilføjer grøntsagerne.

En halv times tid inden retten skal serveres tilføjer jeg cocktailpølser, champignon og rød peberfrugt. Lad det slumre og blive lækkert mørt i en halv time. Inden du serverer retten smager du til med salt og peber. Denne gryderet kan nemt serveres med ris, kartoffelmos eller hvad du lige tænker er lækkert.


Og voilá - en helt fantastisk gryderet med absolut ingen mælkeprodukter og naturligt fri for gluten. Den er fantastisk til at fryse ned og gemme til en "rainy day" når man skal have lidt luksus i hverdagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar