Jeg bøvler altid med al den forskellig slags mel der findes på markedet af glutenfrit mel og når jeg ser på selve opskrifterne, mister jeg modet over al den forskellig slags mel man skal bruge bare for at bage en omgang glutenfrie lækre boller.
Jeg har efterhånden eksperimenteret en lille smule og imens FINAX har nogle lækre muligheder for brød i deres brød/mel-kartoner er denne her opskrift jeg tilfældigvis lavede på slum forleden det bedste resultat til dato og jeg brugte kun 1 slags glutenfrit mel i processen. Så jeg er meget stor fan!
Ingredienser:
1 pakke økologisk gær.
5 dl lunken vand
2 spsk Gul FiberHUSK
Salt
Evt lidt sukker.
Glutenfrit Havremel (LEV GODT Glutenfrit havremel eller REMA1000's glutenfrie havremel).
Fremgangsmåde:
Bland Fiberhusk, gær, salt (1-2 tsk) og det lunkne vand sammen og rør det sammen indtil det bliver en underlig klistret sammenhæng. Pisk gerne i ca 2-3 minutter inden du tilføjer melet.
Når det er blevet sammenhængende tilføjer du mel. Jeg bruger en køkkenmaskine og lader den simpelthen bare køre indtil dejen er fast og ikke for klistret eller flydende. Den må til gengæld heller ikke være for tung.
Hævning er lidt smag og behag. Jeg kan godt lide at lave bollerne og så lade dem hæve mellem en halv til en hel time før de kommer i ovnen ved 200 grader indtil de lyder hule når man let banker en bolle på bagsiden.
Resultat = lækre boller man efter min mening ikke kan smage er glutenfrie.
Du kan med fordel tilføje forskellige kerner, olie osv. Dejen kan også med stor succes bruges til en pizza! Dette er blot en mulig 'grundopskrift' til det glutenfrie og mælkefrie køkken - men en vigtig en af slagsen i mit! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar